Competenties in polymeren

Industrieën

Luchtvaart

Sinds meer dan 25 jaar werkt Inno-Plast voor deze veeleisende sector en sinds 2016 beschikken we ook over een EN-9100 certificaat om deze markt te ondersteunen. Innovatie in de luchtvaart wordt gedreven door gewichtsbeperking en geoptimaliseerde wrijvingseigenschappen om brandstofverbruik en emissies te verminderen. Om die reden worden meer en meer hoogwaardige kunststoffen toegepast ter vervanging van metalen.

Eigenschappen die leiden tot hogere marktaandelen van polymeer componenten:

  • Lage wrijvingscoëfficiënt 
  • Laag gewicht
  • Hoge slijtvastheid
  • Zelf-smerende eigenschappen
  • Brede temperatuur bestendigheid
  • Hoge chemische weerstand

Automotive

Inno-Plast produceert onderdelen voor deze sector sinds 1989 en ontving kort daarna een ISO-9001 certificaat.

Tot op vandaag worden hoogwaardige kunststoffen gebruikt in de automobielindustrie met het oog op het verlagen van wrijving en het verlagen van het brandstofgebruik en emissie.

Metalen onderdelen worden meer en meer vervangen door hoogwaardige kunststoffen om zo de slijtvastheid, veiligheid en robuustheid ervan te verbeteren en evolutie naar lichtere toepassingen mogelijk te maken.

Life sciences

Life science sectoren zoals de farmacie en de levensmiddelenindustrie stellen de hoogste eisen qua veiligheid, hygiëne en qua resistentie tegen extreme temperaturen en agressieve chemische omstandigheden.

Omwille van de aard van de productieprocessen zijn zeer betrouwbare en efficiënte oplossingen nodig die bestand zijn tegen uiteenlopen temperaturen en chemische omstandigheden.

Halfgeleiderindustrie

De halfgeleiderindustrie brengt uitdagende condities voor kuststof-componenten met zich mee. Ze moeten zeer hoge temperaturen kunnen weerstaan en worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën en abrasieve omstandigheden.

Tegelijk vereist de industrie bewerkte onderdelen met nauwe toleranties, minimale ontgassing en dient contaminatie tot het uiterste beperkt te worden.

Chemie, petrochemie en olie & gas industrie

Deze industrieën worden gedreven door het verlagen van de totale kost en de onderhoudskosten van hun installaties, terwijl ook verhoogde temperatuurs- en drukbestendigheid en weerstand tegen agressieve chemicaliën en corrosie belangrijke uitdagingen vormen. Productie-efficiëntie kan in dit geval een boost krijgen door toepassing van componenten met nauwere toleranties of door de keuze voor polymeren met een hogere slijtvastheid. Nauwe toleranties kunnen bekomen worden door gebruik te maken van polymeren met een lage thermische expansie coëfficiënt en door toepassing van specifieke materiaalbewerkingsprocessen. Bij Inno-Plast beschikken we over de expertise en ervaring om onze klanten op beide vlakken te ondersteunen.

Maak-industrie

Andere industrieën zoals onder andere de productie van kleppen, compressoren en textiel en de verpakkingsindustrie worden gekenmerkt door specifieke behoeften waarvoor hoogwaardige kunststoffen vaak een oplossing kunnen bieden. Vaak worden polymeer componenten toegepast ter vervanging van traditionele metalen en keramische materialen. Engineering plastics bieden hier vaak oplossingen waar traditionele materialen tekort schieten. Toepassingen variëren van geleidingselementen, geleidingsbussen, ondersteuningscomponenten, zelf-smerende componenten (vetvrij), spacers, afdichtingen tot slijtageonderdelen, enz. … .

Over ons

Sinds 1989 hebben we expertise opgebouwd zowel in het snel leveren van prototypes als in het produceren van grote series met strenge kwaliteitsvereisten.

Lees verder

Service

Ons doel is om onze klanten kwalitatief hoogstaande producten aan te bieden die de levenscycluskosten van hun processen verlagen en de productiviteit ervan verhogen.

Lees verder

Kwaliteit

Ons bedrijf voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, we zijn ISO-9001 en EN-9100 gecertifieerd.

Lees verder

Uw partner voor op maat gemaakte kunststof onderdelen en oplossingen