PPS

Polyfenyleensulfide (PPS) is een organisch polymeer dat bestaat uit aromatische ringen verbonden door sulfiden. Synthetische vezels en textiel afgeleid van dit polymeer zijn bestand tegen chemische en thermische aantasting. PPS wordt gebruikt in filterstof voor kolenketels, vilt voor papierfabricage, elektrische isolatie, filmcondensatoren, speciale membranen, pakkingen en afdichtingen. PPS is de voorloper van een geleidend polymeer van de semi-flexibele staafpolymeerfamilie. De PPS, die anders isolerend is, kan worden omgezet in de halfgeleidende vorm, door oxidatie of het gebruik van doteermiddelen.

Polyfenyleensulfide is een technische kunststof, die tegenwoordig veel wordt gebruikt als een hoogwaardige thermoplast. PPS kan worden gegoten, geëxtrudeerd of machinaal bewerkt met nauwe toleranties. In zuivere vaste vorm kan het ondoorzichtig wit tot lichtbruin van kleur zijn. De maximale gebruikstemperatuur is 218 °C. Er is aangetoond, dat PPS bij temperaturen onder ongeveer 200 °C in geen enkel oplosmiddel oplost. Een gemakkelijke manier om de verbinding te identificeren is via het metaalachtige geluid dat het maakt als het wordt aangeraakt.

Er zijn verschillende verbindingen verkrijgbaar op de markt: een met glasvezel gevulde PPS, een PPS HPV-verbinding (hogedruk-snelheidsklasse) en een PPS-lagerklasse.


Brandnames: Techtron ®

Hoogwaardige kunststoffen
PPS Datasheet (200KB)

Uw partner voor op maat gemaakte kunststof onderdelen en oplossingen