PEEK

PEEK, ook wel bekend als Victrex ®, Ketron ®, Tecapeek ®, is een semi-kristallijne thermoplast met uitstekende mechanische en chemische (& hydrolyse) weerstandseigenschappen, die ook bij hoge temperaturen behouden blijven. Het heeft een glasovergangstemperatuur van ongeveer 143 °C en smelt rond 343 °C. PEEK zorgt voor een hoge mechanische sterkte, stijfheid en kruipweerstand over dit brede temperatuurbereik. Virgin PEEK staat bekend om het uitstekende slijtage- en wrijvingsgedrag en wordt geleverd met een goede maatvastheid.

Er zijn veel verschillende verbindingen op de markt; PEEK GF30 (gevuld met glasvezel), PEEK BG (lagere categorie), PEEK HT (hoge temperatuurklasse), PEEK CA (gevuld met koolstof), PEEK CF (gevuld met koolstofvezel), …

Dit materiaal wordt gebruikt om artikelen te vervaardigen, die worden gebruikt voor veeleisende toepassingen, waaronder lagers, zuigeronderdelen, pompen, HPLC-kolommen, compressorplaatkleppen en elektrische kabelisolatie. Het is een van de weinige kunststoffen compatibel met ultrahoge vacuümtoepassingen. PEEK wordt beschouwd als een geavanceerd biomateriaal, dat wordt gebruikt in medische implantaten.

Het wordt veel gebruikt in de ruimtevaart-, automobiel- en chemische procesindustrieën. PEEK-afdichtingen en spruitstukken worden vaak gebruikt in vloeistoftoepassingen. PEEK voldoet ook zeer goed in toepassingen, waarbij continue hoge temperaturen (tot 260 °C) gebruikelijk zijn.

Bron: Wikipedia

PEEK part

Uw partner voor op maat gemaakte kunststof onderdelen en oplossingen