PCTFE, Voltalef®, Kel-F®, Neoflon ®

PCTFE voornamelijk gebruikt in cryogene toepassingen

Polychloortrifluorethyleen (PCTFE) is een thermoplastisch chloorfluorpolymeer met de molecuulformule (CF2CClF)n, waarbij n het aantal monomeereenheden in het polymeermolecuul aangeeft. Het lijkt op polytetrafluoretheen (PTFE), behalve dat het een homopolymeer is van het monomeer chloortrifluorethyleen (CTFE), in plaats van tetrafluoretheen. Het heeft de laagste waterdamptransmissiesnelheid van alle kunststoffen.

PCTFE heeft een hoge treksterkte en goede thermische eigenschappen. Het is niet brandbaar en de hittebestendigheid is tot 175 °C. Het heeft een lage thermische uitzettingscoëfficiënt. De glasovergangstemperatuur (Tg) ligt rond de 45 °C.

PCTFE heeft een van de hoogste beperkende zuurstofindex (LOI). Het heeft een goede chemische weerstand. Het vertoont ook eigenschappen als geen vochtopname en niet-bevochtiging.

De aanwezigheid van een chlooratoom, met een grotere atomaire straal dan die van fluor, belemmert de dichte pakking in PTFE. Dit resulteert in een relatief lager smeltpunt onder fluorpolymeren, ongeveer 210-215 ° C.

PCTFE is bestand tegen de aantasting door de meeste chemicaliën en oxidatiemiddelen, een eigenschap die wordt vertoond door de aanwezigheid van een hoog fluorgehalte. Het zwelt echter enigszins op in halogeenkoolstofverbindingen, ethers, esters en aromatische verbindingen. PCTFE is bestand tegen oxidatie, omdat het geen waterstofatomen bevat.

PCTFE Datasheet (198KB)

Uw partner voor op maat gemaakte kunststof onderdelen en oplossingen