PTFE

Verschillende verbindingen van PTFE gevuld met glas, grafiet, koolstof, brons, roestvrij staal, polyimide...

Polytetrafluorethyleen (PTFE) is een synthetisch fluorpolymeer van tetrafluorethyleen dat talrijke toepassingen kent. De meest bekende merknaam van op PTFE gebaseerde samenstellingen is Teflon van Chemours.

PTFE is een vaste fluorkoolstof, aangezien het een verbinding met een hoog molecuulgewicht is, die volledig bestaat uit koolstof en fluor. PTFE is hydrofoob: noch water, noch waterhoudende stoffen maken PTFE nat, aangezien fluorkoolwaterstoffen vanwege de hoge elektro-negativiteit van fluor verminderde Londense dispersiekrachten vertonen. PTFE heeft een van de laagste wrijvingscoëfficiënten van alle vaste stoffen.

PTFE wordt gebruikt als antiaanbaklaag voor pannen en ander kookgerei. Het is niet-reactief, deels vanwege de sterkte van koolstof-fluorbindingen, en wordt daarom vaak gebruikt in containers en leidingen voor reactieve en corrosieve chemicaliën. Bij gebruik als smeermiddel, vermindert PTFE wrijving, slijtage en energieverbruik van machines.

Er is een enorme verscheidenheid aan verbindingen op de markt verkrijgbaar; vulstoffen zoals glasvezel, koolstof, grafiet, brons, roestvrij staal, polyimide en mica worden gebruikt om de verschillende eigenschappen van Teflon ® te verbeteren.

Brandnames: TEFLON ®, HOSTAFLON ®, ERTAFLON ®, GAFLON ®, FLUON ®

PVC

Uw partner voor op maat gemaakte kunststof onderdelen en oplossingen