ECTFE, Halar®

ECTFE (Ethyleen ChloorTriFluoroEthyleen) is ontworpen voor het bieden van chemische weerstand bij zware corrosieve toepassingen. Het is een gedeeltelijk gefluoreerd polymeer (een fluorpolymeer), semi-kristallijn en kan in smeltprocessen worden verwerkt. Chemisch gezien is het een copolymeer van ethyleen en chloortrifluorethyleen. Het wordt op de markt gebracht onder de merknaam Halar ECTFE door Solvay Specialty Polymers.

Sinds de introductie in 1970, wordt ECTFE gebruikt in industrieën waar corrosiebestendigheid vereist is. Het is bestand tegen zuren bij hoge concentraties en temperaturen, bijtende stoffen, oxidatiemiddelen en vele oplosmiddelen. Er wordt van beweerd, dat het een vergelijkbare chemische weerstand heeft als PTFE.

ECTFE heeft een breed continu gebruikstemperatuurbereik tussen typisch –76 °C en +150 °C. Het heeft een goede slagvastheid en een Young's modulus in het bereik van 1700 MPa, waardoor op zichzelf staande items en drukleidingsystemen mogelijk zijn. ECTFE biedt een hoge slagvastheid, zelfs in cryogene toepassingen.

ECTFE laat een goede brandwerendheid zien, met een beperkende zuurstofindex van 52%. Dit ligt tussen enerzijds de volledig gefluoreerde polymeren PTFE, PFA en FEP met een beperkende zuurstofindex van 95% en andere gedeeltelijk gefluoreerde polymeren, zoals PVDF, met een beperkende zuurstofindex van 44% en ETFE met een beperkende zuurstofindex van 30%.

Uw partner voor op maat gemaakte kunststof onderdelen en oplossingen